perjantai 6. joulukuuta 2013

Hauskoja vauvojen tapoja

Piti koota tähän muutamia hauskoja tapauksia, joita vauvat haluavat touhuta itsekseen. Vauvat ovat niin erilaisia. Jotkut syövät tuttia, jotkut peukaloa. Jotkut tarvitsevat yöllä unipupun, toiset rievun.
 
Yhdessä perheessä peukku oli vauvalle niin tärkeä, että vauva ei nukkunut ulkona vaunuissakaan ilman että peukku oli suussa. Äiti sitten keksi leikata hanskaan pienen reiän, jotta peukku saatiin suuhun talvellakin. Peukku oli suussa turvassa ja lämpimässä. Meilläkin nuorimmaiselle peukku on tosi tärkeä, mutta onneksi ulkona pärjää ilman. =D
 
Meidän juniorille sen sijana hiukset ja nauhat ovat tärkeitä. Mutta eipä niitä oikein sille voi antaa. Hän metsästää ympäritaloa hiuksia (8kk), käärii ne käden ympärille ja pistää peukun suuhun. Yäk. Joskus hän ryömii iloisena vastaan pölypallo suupielessä... Pöly ei onneksi vaarallista ole enkä sen takia ala joka toinen päivä imuroimaan. Pienten roskien takia kuitenkin on oltava hysteerisen varovainen, sillä juniori laittaa kaiken mahdollisen normaalia hanakammin suuhun. Pienet roskat esim. eteisestä on pop (koivun lehdet ym.). Yhteen väliin sidoin vahvan narun pinnasängyn pinnaan kiinni ja sitä hän piti kädessä iltaisin. Yöllä otin sitten sen pois, vaikka tuskinpa siihen olisi kuristunut.
 
Taaperon kanssa alkaa sitten usein tulla jo syömishulinat. Aletaan ronkeliksi ja vanhemmat stressaavat, että nyt lapsi kuolee nälkään. No eihän näin terveelle lapselle ruokalautasen edessä käy. Ei kannata lähteä mukaan kovin suuren hauskuutuskomiteaan ruokailun aikana. Yksi lapsi suostui syömään ruokaa vain jäätelötuutista saunan lauteilla! Jos jotain lelua pitää pöydällä ruokailun aikana, niin se ei minun mielestäni ole kovin paha.
 
Vauvojen pukeminen saattaa joskus olla kuin mustekalaa survoisi toppapukuun... Jossain perheessä lapsi puettiin pää alaspäin, joka oli hänestä mahdottoman hauskaa. x) En ole itse kokeillut.
 
Eri maissa vauvojen jokeltelu on ihan erilaista. Jos pääsee vertaamaan niin kannattaa kiinnittää huomiota. Meidän lapset ovat jokellelleet ihan erillä lailla kuin esim. ystäväni lapsi, joka asuu Belgiassa.
 
Tässä nyt oli muutamia vauvojen touhuja.
Jos tulee jotain hauskoja juttuja mieleen, niin laittakaa kommenttikenttään! ;)
 
Mukavaa joulun odotusta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti