keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Pelastakaa pojat

Tässä on muuten aivan ihana kirja. Suosittelen jokaiselle, jolla on pieni Vaahteramäen Eemeli siellä kotona. =D Kirjoittanut Raisa Cacciatore ja Samuli Koiso-Kanttila. Tässä hieman kuvausta kirjasta, jota netistä poimin:

Monet vanhemmat ovat pulassa siksi, että omilta vanhemmilta saadut mallit toimia vanhempana eivät tunnu enää sopivilta. Niitä on aika muuttaa, mutta miten? Kirja auttaa pohtimaan poikana kasvamisen erityispiirteitä ja antaa käytännön ohjeita siitä, miten poikien hyvinvointia, itsetuntoa ja minäkuvaa voi tukea lapsuuden ja nuoruuden herkkinä vuosina. Kirjan lähtökohtana on, että pojat ja tytöt ovat usein erilaisia. Pojat rikkovat sääntöjä ja totuttuja tapoja ja haastavat ympäristöään usein voimakkaammin kuin tytöt. Poikien reaktiotapa on osin biologisesti määräytynyttä. Siksi vanhempien on hyvä pysähtyä miettimään poikien tunteiden hallintataitoja ja niiden tukemista. Kirjassa painotetaan erityisesti isien ja muiden lähiympäristön miesten tärkeyttä pojan kasvulle. Esiin nostetaan myös miehen maailman kipeitä ongelmia kuten myönteisten mallien puute ja syrjäytymisriski.

Pojat todellakin ovat poikia, mutta se ei tarkoita että he olisivat ilkeämpiä, huonompia tai hankalampia. Kun asennoituu siihen, että poika on nyt vähän villi ja kauppareissu menee luultavasti vähä taistellessa, niin yllättyy usein miten hienosti poika taas pärjäsi tämänkin reissun. 

Olin sairaan ylpeä taas omasta 2v pojastani viime viikonloppuna, kun kävimme katsomassa jalkapallopeliä ja hän pysyi katsomossa 1,5h! =D Siinä se kiipeili ja ruuvasi mutteria irti penkistä ym tuuskaamista, mutta hienosti pysyi 2m säteellä tallessa. Olin asennoitunut että juoksen hänen perässään pari tuntia. Sen sijaan sainkin itse katsoa suurimman osan pelistä! =) On se ihanaa. Puoliajalla hän kävin juoksemassa kentän ympäri pari kertaa ja taas meni lujaa vähän aikaa. =)

En sano etteivätkö tytötkin voisi olla villejä, mutta oman kokemukseni mukaan suurin osa tytöistä on kuitenkin paljon rauhallisempia. Tytöt on vain erilaisempia. On hauska katsoa sivusta, kun kolme 1-2v tyttöä istuu matolla ja tuijottaa nallea, kun pojat juoksee ilman housuja sohvalta toiselle. =D Mutta ei siis todellakaan tarvitse olla näin. Alle 4v saa olla melkeimpä niin villi kun haluaa. 5v pitäisi jo alkaa käyttäytymään. ;)

Hieman villi lapsi on vain terveen lapsen merkki. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti