maanantai 26. joulukuuta 2011

Blogitauko

Nyt on aika pitää pieni blogitauko, sillä valmistuminen uhkaa painaa päälle ja työt alkavat täyspäiväisesti keväällä. ;) Mutta kysymyksiä voi yhä toki lähettää. Koitan vastata kaikkiin ja yhdessä voidaan miettiä ratkaisuja eri ongelmiin. Kiitos kaikille lukijoille ja erityiskiitos kaikista ihanista kommenteista! =)

4 kommenttia:

 1. Sinulla on aivan mahtava blogi! Löysin sen vasta ja harmikseni huomasin että pidät vähän taukoa. Olen lukenut blogisi kokonaan läpi ja saanut valtavasti apua ja tukea! Ajattelemme asioista aivan samalla tavalla :)

  Meidän poika on nyt noin 4,5 kuuksuden ikäinen. Olen syntymästä asti vain osaimettänyt, koska maidontuotanto ei lähtenyt halutulla tavalla käyntiin. 2 viikkoa sitten aloitimme soseiden syönnin imetyksen ja korvikkeen ohella. Heti aloituksen jälkeen poikamme on alkanut syömään korvikettta huomattavasti vähemmän. Kyse ei ole siitä, että soseet veisivät tilaa, sillä sosetta menee vain noin 2 tl päivässä. Ei siis mitenkään hyvin! Otin asian puheeksi neuvolassa, mutta siihen ei ihan reagoitu niin vakavasti kun olisi pitänyt. Olen todella huolissani, koska päivän korvikemäärät ovat huomattavasti tippuneet. Olen varannut ajan lastenlääkärille. Mietin voisiko kyse olla malttamattomuudesta eli kiinnostaako ympäristö enemmän kuin syöminen? Voisiko kyse olla hampaista (niitä ei vielä ole tullut)? Voisiko kyse olla allergiasta (ihottumaa ei ole ollut missään vaiheessa)? Pitäisikö kokeilla toista korviketta? Poikamme on nyt nukkunut paremmin, mutta ollut päivisin vähän tyytymätön. Tarjoan useasti juotavaa, koska kerrallaan hän ei juo paljon.

  Kuulostaako yhtään tutulta?

  VastaaPoista
 2. Tänään tilanne onkin ollut jo parempi. Äsken poika söi innolla bataattisosetta ja sen päälle maistui vielä korvikekkin :) Toivottavasti tämä suunta jatkuu. Meillä syötiin edellinen viikko perunaa ja se oli poikamme mielestä todella pahaa, vaikka sen olisi sekoittanut porkkanaan. Ilmeisesti vauvat eivät pidä perunasta kovinkaan paljon.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiva että blogistani on ollut sinulle hyötyä! =))
  Noi kaudet on tosiaan hirmu yleisiä, et tuntuu ettei lapsi syö mitään. Mut voin lohduttaa että lapset kyllä yleensä pärjäävät ihan uskomattoman pienilläkin ateriamäärillä viikkoja, vaikka aikuisista näyttää kauhealta. ;) Jotkut syö vain viisi lusikallista per ruokailu ja jotkut sitten kolme lautasellista. Jos painokäyrä ei lähde jyrkkään laskuun, niin ei pitäisi olla hätää. Ja usein kun lapset oppivat kävelemään, painokäyrä laskee aina jonkin verran. Jos lapsi syö vähän, tulee helposti roudattua ruokapöytään kaikenlaisia leluja ym huvitoimikuntaa, mutta olisi hyvä vain malttaa tarjota pelkkä ruoka. Jos ei passaa, niin sitten seuraavana ruoka-aikana uudestaan. Mut tiedän et tätä on joskus tosi vaikea toteuttaa ja eipä se lapsi pilalle mene vaikka ruokapöydässä onkin leluja.
  Bataatti uppoaa tosiaan lapsille hyvin ja kaupan valmis peruna-porkkana sose. Passaa hyvin esim. hienokurkuille. ;) Tuo kiinteiden opettelu on välillä tosi hermoja raastavaa, mut erittäin harvoin on kyse mistään vakavasta. =) Lapsille tulee aina mysteerikausia. Ne kun ei osaa vielä kertoa. Hampaat, flunssa, uuden oppiminen ja näkeminen ym ym voi esim. olla syynä. Terve lapsi ei nälkään kuole ruokalautasen äärelle. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksesta. Lääkärissä oli kaikki kunnossa. Olipa helpottavaa kuulla että näitä kausia tulee ja menee. Nyt pojalle on maistunut erittäin hyvin maito ja soseet :) Toivottavasti pian taas jatkat blogisi kirjoittelua :)

  VastaaPoista