keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Kirjallisuutta

Tässäpä muutama kirjaehdotus. Itse en ole näitä vielä lukenut, vaan nämä ovat seuraavana suunnitelmissa lukea (tai ainakin selata läpi), kunhan vain opiskelukiireiltä kerkeän. =) Jos joku on lukenut, niin kuulisin mielelläni mielipiteitä kirjoista.

Baby sleep bible - Choosing what's right for you and your baby

Kirja tarjoaa viisi päälähestymiskeinoa vastasyntyneen nukkumiseen. Jokainen voi itse päättää, mikä tyyli itselle sitten sopii. Kirja korostaa sitä, että jokainen lapsi on yksilö ja vanhempi tietää parhaiten, mikä omalle lapselle on parasta.


Babycentre Baby - The All-important First Year

Ohjeita lapsen ensimmäiseen vuoteen. Käsittelee pääasioita, kuten nukkumista ja kiinteiden aloittamista. Kirja kertoo, mitä asioita on lapselta odotettavissa minäkin ikäkuukautena. Sisältää myös lääketieteellistä tietoa.



Isän kasvatusoppi - Juha T. Hakala

Isän kasvatusoppi on osoitettu odotusten ja velvollisuuksien ristipaineessa kamppaileville pienten lasten isille. Työelämän vaatimukset aiheuttavat helposti ristiriidan kodin ja työn välille - miten saada aikaa lapsille ja välttää huonossa omassatunnossa kieriskely, miten ylipäätään toimia uusien ihmisalkujen kanssa!Juha T. Hakala on seitsemän lapsen isä ja kasvatustieteen professori. Taustastaan huolimatta hän lähestyy muita isiä itsekin virheitä tehneenä, tavallisena isänä. Teoreettisen tiedon hän on paketoinut selväsanaiseen, jutustelevaan kirjoitustyyliinsä ja runsaisiin käytännön esimerkkeihin. Lukija voi löytää kirjasta myös osuvaa mutta hyväntuulista kritiikkiä tehokkuusyhteiskunnan vaatimuksia kohtaan. Yksi kirjan helmistä onkin Hakalan peräänkuuluttama hidas lapsuus.Kirja tarjoaa raikkaita näkökulmia monia askarruttaviin arjen kasvatuskysymyksiin: ajan hallintaan, kotitöihin, harrastuksiin, leppoisaan yhdessä oloon ja rajojen asettamiseen. Hakala kannustaa jokaista vanhempaa löytämään oman, perustellus kasvatusnäkemyksensä.


www.bookplus.com (osa teksteistä kopioitu sieltä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti